Thursday, January 11, 2007

Mangroveskog, Sabang

Det ar nastan en magisk kansla att glida fram pa en flod i mangroveskog. Man far nagot an en urtidskansla och vi blev inte forvanade nar guiden berattade att man sokt efter krokodiler i denna skog.
Foljer man floden upp mot berget i narheten kommer man tillslut att komma fram till ett av de ursprungsbefolkningar som lever i och av regnskogen har i Filippinerna.

Mangroveskog, Sabang

Mangrovesskogen har ett unikt ekosystem och fungerar som barnkammare till manga av havets djur. Pa bilden kan man se en av de arter som jagar i detta omrade. Denna svart och gulrandiga orm ar mycket giftig och darmed farlig for manniskor.

Mangroveskog, Sabang

Mangroveskog vaxer i brackt vatten och ar utrotningshotad. Att fa se fullvuxna trad ar mycket ovanligt eftersom oftast skovlas for att lamna plats till rakodlingar.

Borjan pa flodfard i mangroveskog, Sabang

Forutom den underjordiska floden finns ocksa mojlighet att aka pa en flodtur i mangroveskog.

Hamn i Sabang, Palawan

Nar vi var tillbaka i Sabang efter vart besok pa den underjordiska floden fick vi syn pa de har badande grisarna i hamnen.

Wednesday, January 10, 2007

Den underjordiska floden

Nar man narmar sig utgangen av den underjordiska floden ser oppningen ut som tva grona flackar och man blir totalt blind av soljuset.

Den underjordiska floden

Forutom turister i detta grottsystem finns det mangder av fladdermoss, guiden papekade att vi skulle stanga vara munnar nar vi tittade upp mot dessa bosattningar.

Den underjordiska floden

Den underjordiska floden

Den underjordiska floden

Inne i den underjordiska floden finns otroligt manga droppbildningar. Med lite fantasi kan man se olika former i dessa.

Lagun utanfor den underjordiska grottan

Har ar baten vi akte i, pa den underjordiska floden.

Monkey trail

Monkey trail

Monkey trail

Borjan pa djungelstigen.

Morgon pa stranden i Sabang, Palawan.

Har ar vi pa vag mot den underjordiska floden. Man kan ga genom djungeln cirka 5 km langs en utmarkt stig, monkey trail. Bilden ar fran en av de strandstrackor som stigen leder en forbi.

Kvall i Sabang

Fler barn i Sabang, Palawan

Invanare, Sabang Palawan

Har ar nagra barn fran byn som alskar att bli fotograferade.

Fiskenat pa tork, Sabang Palawan

Har ar fiskenaten pa tork efter att ha blivit utredda och lagade.

Fiskare i Sabang, Palawan

Har ar nagra fiskare i byn, den delen av Sabang dar lokalbefolkningen bor.

Utsikt fran var hydda i Sabang, Palawan

Har ar var utsikt fran var hydda pa stranden i Sabang. Sabang ar en liten fiskeby som ligger i narheten av den underjordiska floden. Allt fler av den forna fiskebefolkningen fosorjer sig numera pa turismen istallet.

Tuesday, January 09, 2007

Dackbyte pa tricycle, Puerto Princesa


Under en resa i Puerto Princesa rakade vi fa punktering. Som tur ar finns det gott om sma verkstader langs med vagarna.

Rizal Avenue i Puerto Princesa, Palawan


Huvudgatan i Puerto Princesa var fint dekorerad med mangder av girlanger infor nyarsfirandet. De vanligaste transportsatten pa Palawan ar de fordon man ser pa bilden, jeepny och tricycle.

Vy over Manila Bay


Manila Bay utgor den moderna delen av staden dar man kan strosa langs Roxas Avenue, prova olika matratter och njuta av solnedgangen i denna mycket forgiftade miljo.

Kyrka i Intramuros, Manila

Kyrkan pa bilden ar belagen i Intramuros som ar det gamla koloniala Manila. Omradet blev nastan totalforstort under andra varldskriget, det som finns kvar har man forsokt restaurera. Omradet utgor en tyst oas i den annars orimligt hogljudda staden.

Byggnadsjobbare i Manila


Har ser man hur det kan se ut nar man renoverar en kyrka i Filippinerna. Mannen som malar korset hade iallafall ett rep som han bundit fast sig med runt magen.